Online Seminar
01.04.2019, 12:00 - 15:30
5. OG, Rüppurer Str. 1a, Haus B
76137 Karlsruhe

In the 5 week Connect Program Collaborate, participants embark on a Virtual Exchange experience where they engage with their peers across the globe in small groups of approximately 10 international participants in two-hour sessions. The groups go through a collaboration process, where they:
•Develop skills in cross-cultural communication, leadership and collaborative problem-solving
•Practice constructive cross-cultural communication
•Explore and analyze key ideas related to the collaboration theme
•Connect those themes with the local cultural contexts present in the group
•Produce an awareness campaign on the theme with an infographic or a video
•Write a short reflection paper on their learning experience.
The participants in Connect Program Collaborate will engage with difference in a safe dialogue space and increase self-other awareness in cross-cultural context.
Students can participate in this course without being in Karlsruhe “physically” before the start of the semester.

1.       Virtual Phase: 1st April 2019 –29th April 2019, once a week for two hours

(prior to the Programme in the week of the 25th March you will participate in an online orientation and a short introductory activity.)

2.       Closing session: Friday, 26th April, 8:00-9:30 am (ZAK-Bibliothek)

3.        Submission of Reflection paper: 5th May

During registration on https://exchangeportal.net/student/register, students will make their own schedules and pick time slots.

2 ECTS (upon consultation more)

To register at Soliya-platform please do not use the link indicated in the email but https://exchangeportal.net/registration-disclaimer/student?rd=215630 and follow the instructions below:

1. Use a standard computer, not a phone, and go to the following link: https://exchangeportal.net/registration-disclaimer/student?rd=215630
  2. Complete the information requested in the profile sections.
  3. Select Karlsruhe Institute of Technology from the drop down list of universities. Please make sure to select this option correctly.
  4. Then you will see Student Time Slots. Select ALL the times you're available. We encourage you to select as many times as possible to guarantee that we will be able to place you in a group
  5. After you filled in your schedule scroll down, validate the Captcha and click on the "Create New account” button
  6. Finally, you will be directed to the next page where you will need to complete a short survey as the final step of your Connect Program registration.

For a step-by-step instructions on how to fill out the online registration form, students can watch this video: https://youtu.be/RflqL--2g9c   If students need help on any part of the registration, please ask them to contact studentsVdy3∂soliya net

Swenja Zaremba, M.A.
E-Mail:christine myglasPie1∂kit edu
Die Anmeldung ist nur zwischen 11.03.2019 15:00 Uhr und 25.03.2019 12:00 Uhr möglich.