Home | English | Impressum | Sitemap | KIT

Anmeldungen können Sie ab Donnerstag, 5. Oktober 2017 um 12 Uhr mittags über die unten stehende chronologische Auflistung vornehmen. Bitte verwenden Sie die Suchfunktion, mit der Sie direkt nach dem Namen der/des Dozentin/en oder nach einem Wort im Veranstaltungstitel suchen können.

How to sign up for ZAK courses

Transhumanism
28.04.2017, 14:00 - 19:30
28.04.17 und 14.07.17:
Geb. 30.96, R 104

16.06.17:
Geb. 01.87, SR B 5.26, 5. OG
Rüppurrer Str. 1a, Haus B

Committed to the improvement of the human condition, transhumanism is rooted in the humanism of enlightenment with its focus on progress. At the same time, it exceeds classical humanist objectives of educational and cultural refinement by inquiring the possibilities offered by technology to overcome human nature’s biological limitations. While inseparably linked to emergent technologies’ impact on human nature, transhumanist thinking is multi- and interdisciplinary; it involves not only the natural sciences, but also the human sciences by addressing the social and ethical concerns of technologically mediated human enhancement. In this course we will explore the social and ethical dimensions of transhumanist key issues, such as health- and lifespan enhancement, human-machine interfaces, prosthetic bodies, simulations, and alternative biologies, as well as their social and ethical implications. We will focus on seminal transhumanist theorists, like Max More, Natasha Vita-More, Andy Miah, Ronald Bailey, and Ray Kurzweil, and on some “proto-transhumanists”: Pico della Mirandola, Francis Bacon, and the Marquis de Condorcet.

2–6 LP

Einführungsveranstaltung:

Fr. 28.04.17, 14:00–19:30

Blockseminar:

Fr 16.06.17, 09:00–17:00

Fr 14.07.17, 09:00–17:00

Dr. Sabine Metzger

E-Mail:stgKau8∂zak kit edu
Interessierte / Jede(r), Studierende
Hier können Sie sich anmelden.
Es liegen bereits so viele Anmeldungen vor, dass die vorgegebene Teilnehmerzahl überschritten ist. Bei einer Anmeldung erhalten Sie daher einen Platz auf der Warteliste und werden benachrichtigt, falls Teilnehmer absagen und Sie an der Veranstaltung teilnehmen können.