Anmeldungen für das Sommersemester 2020 können Sie ab Montag, 30. März 2020, 12:00 Uhr mittags über die unten stehende chronologische Auflistung vornehmen. Bitte verwenden Sie die Suchfunktion, mit der Sie direkt nach dem Namen der/des Dozentin/en oder nach einem Wort im Veranstaltungstitel suchen können.

Africa – Inside and Insight, Intercultural Competence
14.06.2020, 09:30 - 17:00
+++starts online+++
R 145/146

Africa is a complex continent with more than 50 nations with different political, economical and social conditions as well as individual histories, languages and traditions. Often the cultural diversity is ignored, nevertheless African societies share a common codex of values and behavior patterns different from the Western cultures. It becomes obvious when dealing with hierarchies, the management of time, the indirect communication style and the process of decision making which takes the collective much more into account than the individual.
These differences in cultural dimensions tend to lead to misunderstandings, irritations and counter productivity. The seminar will give an introduction to intercultural competence. Students are invited to reflect their own values and the perception of the „otherness“ of their cultural counterpart. After an input on the African continent we will work with interactive methods (culture shock, reframing of cultural conflicts, simulations of negations between Africans and Europeans).
Bringing in your personal experience in Africa/with Africans is highly welcome.

2-3 ETCS

Dates:

Sun 14.06.20, 09:30–17:00

Mon 15.06.20, 09:30–17:00

Tue 16.06.20, 09:30–17:00

Kerstin Kilanowski
E-Mail:christine myglasMgx9∂kit edu
Please sign up here. (Matriculation number, study semester, course of study, grading yes/no, and amount of credit points are required):

Es liegen bereits so viele Anmeldungen vor, dass die vorgegebene Teilnehmerzahl überschritten ist. Bei einer Anmeldung erhalten Sie daher einen Platz auf der Warteliste und werden benachrichtigt, falls Teilnehmer absagen und Sie an der Veranstaltung teilnehmen können.

Für die Begleitstudien Angewandte Kulturwissenschaft und Nachhaltige Entwicklung sowie für die Qualifikationsmodule sollten Sie sich beim ZAK einschreiben.