Design Thinking: From Science Fiction to Science Fact
13.12.2019, 09:00 - 18:00
R 145/146
SAP Walldorf (18.01.)

Let´s travel in time together. Back to where Science Fiction predicted innovation that nowadays is realized! And let’s travel further, into the future predicting THE innovation in future – with Science Fiction and Design Thinking methods.

This seminar will provide a profound introduction into the design thinking process, aligned on the Hasso-Plattner Institute and SAP Methodology, in combination with sciencefiction thinking. These methods will be based on future challenges that affect us all – the Sustainable Development Goals of the United Nations. The workshop is designed for interaction and enriched with many examples.

You will also be invited to visit the company of SAP, where design thinking is a widely practiced technique in business and product development.

Become part of the future through design thinking and turn science fiction ideas into science facts.

3 ECTS

Date:

Fri 13.12.19, 09:00–18:00
Sat 14.12.19, 09:00–18:00
Sat 18.01.20, 09:00–18:00

Katrin Redmann
E-Mail:christine myglasUrm5∂kit edu
Please sign up here. (Matriculation number, study semester, course of study, grading yes/no, and amount of credit points are required):

Es liegen bereits so viele Anmeldungen vor, dass die vorgegebene Teilnehmerzahl überschritten ist. Bei einer Anmeldung erhalten Sie daher einen Platz auf der Warteliste und werden benachrichtigt, falls Teilnehmer absagen und Sie an der Veranstaltung teilnehmen können.