Intercultural Online Debates – Virtual Exchange
30.11.2019, 10:00 - 13:00
SR 5.26
Rüppurer Str. 1a, Haus B

Within the new programme “ERASMUS+ VIRTUAL EXCHANGE”, ZAK is offering  a seminar to young people who want to improve their debating and critical thinking skills, their intercultural competences, and who want to explore relevant topics across Europe and the southern & eastern Mediterranean.

The central component of the programme is a parliamentary model of public debate. The debates will see intercultural teams (aged 18–30) across Europe and the Mediterranean working together to debate subjects across the region. You are expected to participate in the Intercultural Debate Training (offline), attend two Online Debates and one Online Team Leader training from wherever you are with your own laptop. At the end of this seminar you will have learned how to build arguments and how to participate in an international debate yourself.

Requirements: Good command of English, French or Arabic

An open mindset, curiosity towards other cultures. No debating experience needed.

In cooperation with ZAK and Anna Lindh Foundation in the framework of “ERASMUS+ VIRTUAL EXCHANGE” by the European Commission

3 ECTS

Date:

30.11.2019, 2 Saturdays (students choice), Introductory training (offline/presence)

2 Online Debate Sessions: 2 Saturdays (students choice), 10:00 - 13:00

Online Team Leader training: 1 Saturday (students’ choice), 10:00–13:00

Reflection Paper by 20.02.2019

Aissam Benaissa
E-Mail:christine myglasBsd6∂kit edu
Please sign up here. (Matriculation number, study semester, course of study, grading yes/no, and amount of credit points are required):