Frühlingstage Exkursion (Tag B): European Institut for Energy Research (EIFER)
28.03.2019, 14:30 - 17:30
Emmy-Noether-Straße 11

European Institut for Energy Research (EIFER) - Tag B

Exkursion und Ideenworkshop: Research for sustainable energy systems

The European Institute for Energy Research (EIFER) is a non-profit research organization located in Karlsruhe, registered as a European Economic Interest Grouping (EEIG) and founded by KIT and EDF (Électricité de France). By crosscutting the Energy and Environment fields, EIFER aims at developing innovative tools and technologies for the energy sector. EIFER conducts research in the areas of sustainable city engineering, local communal energy planning, distributed generation and economics of energy systems and environment.
During your visit to the institute, our experts will inform you on the institute’s research activities on energy, urban development, technology development and environment assessment.
The afternoon’s program will include a presentation of the research agenda of the institute, insights to recent results of the different working areas (urban development, decentralized energy concepts, geothermal technologies, hydrogen). Afterwards, we will go on an excursion to local labs and installations.

Treffpunkt der Exkursion ist der oben angegebene Ort!

www.zak.kit.edu/fruehlingstage2019
E-Mail:christine myglasLfi2∂kit edu
Die Anmeldung ist nur zwischen 14.01.2019 12:00 Uhr und 17.03.2019 23:59 Uhr möglich.