Anmeldungen können Sie ab Montag, 1. Oktober um 12 Uhr mittags über die unten stehende chronologische Auflistung vornehmen. Bitte verwenden Sie die Suchfunktion, mit der Sie direkt nach dem Namen der/des Dozentin/en oder nach einem Wort im Veranstaltungstitel suchen können.

Collaborate: Cross-cultural Virtual Exchange Training
27.03.2018, 09:45 - 11:15
ZAK-Bibliothek Rüppurrer Str. 1a, Haus B

In the 5 week collaborative Course, participants embark on a Virtual Exchange experience. There you engage with your peers across the globe in small groups of approximately 10 international participants in two-hour sessions. Your group goes through a collaboration process, where you:

• Develop skills in cross-cultural communication, leadership and collaborative problem-solving

• Practice constructive cross-cultural communication

• Explore and analyze key ideas related to the collaboration theme

• Connect those themes with the local cultural contexts present in the group

• Produce an awareness campaign on the theme with an infographic or a video

• Write a short reflection paper on your learning experience.

The participants in Connect Program Collaborate will engage with difference in a safe dialogue space and increase self-other awareness in cross-cultural context.

For further information, please watch: https://youtu.be/yJhJRP-hbR8

The introductory session (which takes place before the official start of the KIT-semester) can be replaced by an individual introductory talk via phone which means that students can participate in this course without being in Karlsruhe “physically” before the start of the semester.

In cooperation with ZAK, Soliya and Euromed University of Fez.

Requirements:

Good command of English

Openness, curiosity towards other cultures

Technical requirements: Participants need access to computers with internet, and video camera and a headset. If you do not have access to this equipment, please contactswenja zarembaVyi3∂kit edu, we will see how to provide you with the needed facilities.

Individual schedule:

Students meet virtually 2 hours a week for 5 weeks, totaling to 10 hours of face to face exchange + two real framing session (intro and closing)  + individual work (assignments and readings).

During registration, students will make their own schedules and pick time slots from indicated below.

Either Tuesday or Wednesday or Thursday (Central European Time Zone)

From either 12:00 PM-3:30PM

Or 2:15 PM-5:45 PM

Or 4:30 PM-8:00 PM

Introductory and closing session: ZAK-Bibliothek

Introductory session: 27. March, 09:45-11:15

Closing session: 4. May, 09:45-11:15

Start of the virtual phase:  03. April 2018

Swenja Zaremba
E-Mail:christine karlIrc4∂kit edu
Interessierte / Jede(r), Studierende
Die Anmeldung ist nur zwischen 27.02.2018 15:06 Uhr und 26.03.2018 10:00 Uhr möglich.