Home | English | Impressum | Sitemap | KIT

Anmeldungen können Sie ab Donnerstag, 5. Oktober 2017 um 12 Uhr mittags über die unten stehende chronologische Auflistung vornehmen. Bitte verwenden Sie die Suchfunktion, mit der Sie direkt nach dem Namen der/des Dozentin/en oder nach einem Wort im Veranstaltungstitel suchen können.

How to sign up for ZAK courses

Multiculturalism in Germany and Europe
10.05.2017, 14:00 - 15:30
SR B 5.26, 5.OG
Rüppurrer Str. 1a,
Haus B

Multiculturalism – the coexistence of members of different cultures has become characteristic for modern European societies in the course of globalization and internationalization. The acceptance of other cultures on the one hand requires the willingness and also the competence for cultural dialogue. On the other hand, it also implies limits of tolerance towards values and norms of foreign cultures, which may be in conflict with the prevailing values and norms of universal human rights and/or a host country. In the face of the European development of multicultural societies, the following key aspects of the political and social measures with regard to multicultural coexistence will be discussed in the seminar: The seminar is divided into a theoretical part, which introduces the concepts of the current debate on multiculturalism in Europe. In a second part, European integration models will be compared and analyzed based on empirical data. The aim of the seminar is to illuminate and question socio-political discourse with regard to multiculturalism in Europe.

2–6 LP

Beginn: 10.05.17

Mi 14:00–15:30

Exkursion: 05.07.17

Prof. Dr. Caroline Y. Robertson-von Trotha et al.
E-Mail:stgDhz4∂zak kit edu
Interessierte / Jede(r), Studierende
Hier können Sie sich anmelden.