Home | English | Impressum | Sitemap | KIT

Anmeldungen können Sie ab Donnerstag, 5. Oktober 2017 um 12 Uhr mittags über die unten stehende chronologische Auflistung vornehmen. Bitte verwenden Sie die Suchfunktion, mit der Sie direkt nach dem Namen der/des Dozentin/en oder nach einem Wort im Veranstaltungstitel suchen können.

How to sign up for ZAK courses

Concepts of Nature: From Antiquity to the Present
19.05.2017, 14:00 - 19:30
19.05.17 und 15.07.17:
Geb. 30.96, R 104

17.06.17:
Geb. 01.87, SR B 5.26, 5.OG
Rüppurrer Str. 1a
Haus B

Since Heraclitus' famous aphorism "Nature likes to veil herself", the conception of nature has undergone profound changes: from the powerful and dynamic physis of Greek philosophy to the vulnerable ecosystem, from the playful and unpredictable lascivia to a mechanistic view of nature, from the Sublime to something ready to be dominated, from a primordial force to the "second nature" in contemporary technology. The various conceptions of nature – such as Zeno's "artistic fire", "Mother Nature", nature as living organism, nature as a hieroglyph – problematize at the same time the porous boundaries between nature and culture, between nature and art, between the non-human and the human, between nature and technology. We will focus on seminal texts from Antiquity, the Middle Ages, Renaissance Neo-Platonism, the Enlightenment, Romanticism, 20th century ecology and eco-criticism.

2–6 LP

Fr 19.05.17, 14:00–19:30

Sa 17.06.17, 09:00–17:00

Sa 15.07.17, 09:00–17:00

Dr. Sabine Metzger

E-Mail:stgTml8∂zak kit edu
Interessierte / Jede(r), Studierende
Hier können Sie sich anmelden.